The Music Encoding Initiative Council

Consiliul MEI anunţă crearea primei metode colaborative de codificare a caracteristicilor fizice şi intelectuale a partiturilor. MIE este un model revoluţionar de notaţie muzicală digitală care are capacitatea de a gestiona situaţii dintre cele mai complexe, îmbunătăţind în mod substanţial căutarea, regăsirea şi indicarea partiturilor online, funcţii utile pentru cercetătorii domeniului muzical dar şi pentru artişti, interpreţi sau executanţi.

Datorită independenţei software-ul MIE, schema care defineşte formatul datelor cuprinde şi o funcţie de arhivă. Modelul MIE este gratuit şi disponibil pentru descărcare la http://music-encoding.org.

Site-ul oferă tutoriale, exemple, software experimental pentru transformarea MIE, informaţii despre viitorul proiectului şi despre modul în care te poţi implica în acest proiect.

Consiliul MIE este alcătuit dintr-un grup internaţional de cercetători, ingineri, educatori, reprezentând o gamă largă de interese muzicologice, teoretice şi pedagogice. Consiliul a fost creat prin contribuţia financiară şi intelectuală a Universităţii din Virginia, Bibliotecii şi Universităţii din Paderborn, Deutsche Forschungsgemeinschaft (Fundaţie de cercetare) şi a Fondului Naţional pentru Ştiinţe Umaniste.

Advertisements

About Administrator

Claudia Popescu, Șef serviciu Informare și Formare Continuă, Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov
This entry was posted in education, projects, tools. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s