Ghid de bune practici în situaţii de risc pentru uzul bibliotecilor publice

Pentru a veni în ajutorul bibliotecilor care sunt afectate de criza economică, cât şi pentru a încerca prevenirea efectelor crizei asupra bibliotecilor publice din România, la iniţiativa IREX, a luat fiinţă un grup format din specialişti ai bibliotecilor judeţene incluse în programul Biblionet, menit să elaboreze un plan strategic de intervenţie pentru managementul riscurilor şi situaţiilor dificile. Acest grup, bazat pe muncă voluntară, şi-a propus să urmărească impactul evoluţiilor sociale asupra bibliotecii, să analizeze problemele şi să propună soluţii ce pot fi adoptate şi aplicate de bibliotecari în propriile biblioteci publice.

Scopul Grupului Impact este acela de a crea un set de instrumente de lucru utile pentru breasla bibliotecarilor, care să poată fi folosite cu succes şi să ajute la bunul mers al instituţiilor noastre.

Ghidul de bune practici în situaţii de risc” se doreşte a fi un sprijin pentru toate bibliotecile publice care se confruntă cu diverse greutăţi în funcţionare, adresându-se, cu precădere, celor din mediul orăşenesc şi rural, care, aşa cum se ştie, sunt afectate într-o măsură mai mare decât cele judeţene.

Advertisements

About Administrator

Claudia Popescu, Șef serviciu Informare și Formare Continuă, Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov
This entry was posted in publications, tools, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s