Moodle şi învăţământul la distanţă

Învăţământul la distanţă, numit şi e-learning sau educaţie cibernetică, a devenit o parte importantă a educaţiei moderne prin completarea educaţiei şcolare tradiţionale. Una din cele mai importante provocări ale învăţământului la distanţă este crearea unor materiale de curs de înaltă calitate.

Cuvântul Moodle a fost iniţial un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Envinronment care este foarte util pentru programatori şi profesori. Este, de asemenea, un verb care descrie procesul de parcurgere înceată a unui conţinut, de a face lucrurile în manieră proprie, o metodă care adesea conduce la perspicacitate şi creativitate.

Aceasta se aplică atât modului în care Moodle a fost creat, cât şi modului în care un student sau profesor abordează studierea sau predarea online. Oricine foloseşte Moodle este un Moodler. Moodle este un pachet software pentru producerea de cursuri pe Internet si site-uri. Este un proiect global de dezvoltare destinat să sprijine un cadru socio-constructivist de educaţie.

Moodle poate fi instalat pe orice calculator care poate rula PHP şi poate suporta o bază de date de tip SQL (de exemplu MySQL). Poate rula pe sistemele de operare Windows, Mac şi multe tipuri de Linux (de exemplu Red Hat sau Debian GNU). Există mulţi parteneri Moodle cunoscuţi care vă pot ajuta sau pot găzdui site-ul dumneavoastră Moodle.

Advertisements

About Administrator

Claudia Popescu, Șef serviciu Informare și Formare Continuă, Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov
This entry was posted in education, tools. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s