Biblioteca în programul GRUNDTVIG – Parteneriate pentru învăţare

Ieri, 5 iulie 2012, s-au publicat rezultatele selecţiei proiectelor înscrise în programul LifeLong Learning , acţiunea Grundtvig – Parteneriate pentru învăţare, sesiunea 21 februarie 2012.

Printre proiectele aprobate se numără şi proiectul „Lady Cafe – motivating activities for women aged 45+“, pe care Biblioteca Judeţeană Braşov îl va implementa în parteneriat cu  instituţii publice şi private din 8 ţări europene (Spania, Bulgaria, Irlanda, Turcia, Letonia, Slovenia, Italia, Cehia).

Biblioteca va primi o finanţare în valoare de 15000 EURO pentru a dezvolta şi desfăşura o serie de activităţi. Vor exista minimum 3 sesiuni de formare pe instituţie şi organizaţie pentru a satisface nevoile variate (in functie de locul de reşedinţă şi de context) şi aşteptările femeilor cu vârsta de peste 45 de ani, care să garanteze participarea lor activă la sfera publică.

Activităţile se vor concentra pe domenii foarte diferite: de la e-learning, literatură, psihologie (imagini de sine pozitive şi stimă de sine clădite prin tehnici de teatru), la învăţarea pentru a promova propriile lor interese în sfera publică, Slow Food, sănătate, precum şi medicină tradiţională.

În prima fază, vor fi ateliere de lucru, cursuri şi conferinţe efectuate de instructori calificaţi. În faza a doua, femeile de peste 45 de ani, vor participa la cursuri concepute pentru a le ajuta să-şi identifice propriile aptitudini, astfel încât acestea să devină formatori activi.

Situaţia proiectelor înscrise în runda 21 februarie 2012 , în cadrul acţiunii „Parteneriate pentru învăţare GRUNDTVIG”, poate fi consultată aici.

Advertisements

About Administrator

Claudia Popescu, Șef serviciu Informare și Formare Continuă, Biblioteca Județeană „George Barițiu" Brașov
This entry was posted in education, grants, projects, UE, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Biblioteca în programul GRUNDTVIG – Parteneriate pentru învăţare

  1. Claudiu BRAILEANU says:

    Felicitari colegilor brasoveni pentru reusita! A fi prezent intr-un proiect european este un motiv de mandrie pentru oricine.

    dr. Eduard Claudiu BRAILEANU,
    sef serviciu Relatii Publice
    Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s