Biblioteci din judeţ

Date contact biblioteci (click pe hartă)
Harta-Brasov1

Activitatea bibliotecilor publice din judeţ:

1. ORMENIŞ

în perioada 2-6 aprilie, în cadrul săptămânii ,,Şcoala Altfel”, biblioteca a colaborat foarte bine cu învăţătorii din ciclul primar şi profesorii din ciclul gimnazial. Au vizionat filme istorice, filme documentare, desene animate, au făcut o vizită virtuală, destinaţia: ,,Cele 7 minuni ale lumii“. In cadrul unor mici ateliere au realizat afişe cu tema ,,In lumea cărţilor“, au confecţionat coşuleţe şi ouă de Paşti, iar cei mici au făcut desene pe baza imaginilor din desenele animate vizionate. Evenimentul a fost un succes ! Toata lumea s-a simţit bine, iar biblioteca a devenit neîncăpătoare: ,,nu am mai avut loc nici la calculatoare, nici în sala de proiecţie, toata lumea din şcoală vroia la bibliotecă. Mă bucur că am avut şansa să mă prezint ,,Altfel” pentru comunitatea din localitate“, ne-a declarat dna bibliotecar Gyero Irma .

2. MOECIU

3. DUMBRĂVIŢA

Film realizat de dna Elena Odăianu, în cadrul cursului DIGITALES.

***

Miercuri, 30 noiembrie 2011, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului RURES, cu tema: “Promovarea unui meşteşug specific – împletituri din nuiele de răchită şi alun“. De asemenea, au fost prezentate plante medicinale şi fructe de pădure care cresc în zonă. După o scurtă prezentare făcută de d-l Robert Kovacs, reprezentant al Fundaţiei Pestalozzi în cadrul proiectului Rures, a urmat o expunere de produse din împletituri de nuiele şi de obiecte artizanale confecţionate din produse din natură. Toţi participanţii la această întâlnire sunt locuitori ai comunei Dumbrăviţa, care cu talent şi pricepere duc mai departe o tradiţie de sute de ani.

4. FĂGĂRAŞ

Patrick Pacalo, doctor în Ştiinţe Sociale, căpitan în retragere şi fost ofiţer de spionaj în perioada 1990 – 1992 în Brigada Chimică, este cunoscut mai ales pentru lucrarea „Cold Warfare: A Compact History”, un document de referinţă pentru istoria războiului rece, aşa cum consideră criticii.

Advertisements

2 Responses to Biblioteci din judeţ

  1. Pingback: Blogul bibliotecii din Brasov » Patrick Pacalo în vizită la Biblioteca Municipală Făgăraş

  2. Pingback: Activitatea bibliotecilor publice din judeţ | Librarian's corner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.